16 czerwca 2023 r. uczniowie klas drugich uczestniczyli w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez panią dietetyk Katarzynę Stankow.
Mali kucharze dowiedzieli się, jakie produkty należy jeść latem, aby wakacje były wesołe i zdrowe. Pani Kasia przestrzegała dzieci przed nadmiernym jedzeniem cukru zawartego w słodyczach i napojach oraz zbyt dużej ilości soli, przypraw oraz konserwantów znajdujących się w produktach typu fast food i chipsach.
Pyszną propozycją na wakacyjne śniadanie okazał się twarożek ze szczypiorkiem, rzodkiewką i słonecznikiem, a dla łasuchów - twarożek z truskawkami i migdałami. Uczniowie nie użyli podczas przygotowywania twarożku cukru ani soli. Wraz z dziećmi gotowały panie: Katarzyna Stankow, Małgorzata Malczyk, Aneta Małek-Juchnik, Izabela Matuszewska oraz Dagmara Strugała.
Dziękujemy za niezwykle pyszną lekcję!