Koniec I semestru nie oznacza wcale dla szkoły żadnego zastoju i tylko oczekiwania na ferie. Co dzień, oprócz stałych zajęć lekcyjnych, realizowane są ciekawe przedsięwzięcia.
I tak, w dniach 22-23 stycznia br., wychowawczynie ze świetlicy szkolnej: pp. Jolanta Trzepizur, Martyna Toll i Joanna Gancarek zorganizowały kiermasz zdrowej żywności.
Cieszył się on ogromnym zainteresowaniem. Wszędzie wywieszone były plakaty, a także prace uczniów dotyczące zdrowego odżywiania. Panie ze świetlicy przygotowały wiele smakołyków m.in. kolorowe kanapki, ciasta dyniowe i marchewkowe, talerze zdrowia, na których można było znaleźć zarówno owoce jak i warzywa. Królowały soki ze świeżo wyciśniętych owoców: pomarańczy i jabłek, a także napoje z natki pietruszki oraz marchewki. Kiermasz zorganizowano w ramach programu „Trzymaj formę”. Miał on na celu zachęcanie uczniów do spożywania większej ilości owoców i warzyw oraz zastąpienia nimi niezdrowych napojów i chipsów.